De juiste koffiemachine kiezen

Van filterkoffiezetapparaten tot traditionele espressomachines, het aanbod aan beschikbare koffieapparatuur kan overweldigend zijn. Met een beetje essentiële kennis kunt u echter gemakkelijk door de wereld van koffiemachines navigeren en de juiste machine voor u vinden.

Nog niet zo lang geleden was het zetten van een kopje koffie niet ingewikkelder dan het kiezen van je favoriete merk oploskoffie en het zetten van een waterkoker. Wat zijn de dingen veranderd! De wildgroei aan coffeeshops over de hele wereld heeft ons kieskeuriger gemaakt over wat we moeten drinken. Niet tevreden met lattes en cappuccino’s in onze lokale Nespresso machines winkels, heeft maar liefst 20% van de huishoudens nu een koffiezetapparaat zodat we thuis van onze favoriete koffie kunnen genieten.

Daarom volgt hier een eenvoudig te volgen gids om het juiste type koffiemachine voor jou te kiezen.

Er zijn veel basismanieren om koffie te zetten, en afhankelijk van uw voorkeuren zullen sommige beter bij u passen dan andere. Laten we eens kijken naar de belangrijkste soorten koffiemachines op de markt.

cafetaria

Ongetwijfeld de goedkoopste manier om ‘echte’ koffie te zetten, een cafetière is een glazen of plastic houder met een ingebouwd plunjermechanisme. Voeg gewoon kokend water toe aan de gemalen koffie in de cafetaria. Druk kort op de knop en druk vervolgens op de zuiger om al het koffiedik naar de grond te duwen. eenvoudig!

Tegen: Kan geen espresso, latte of cappuccino maken zoals filterkoffiezetapparaten.

filter koffiezetapparaat

Alle filterkoffiemachines voor zowel thuis- als zakelijke gebruikers werken op dezelfde manier. Giet er koud water overheen, verwarm het en druppel het door het filterpapier met de gemalen koffie. De kant-en-klare koffiecontainer wordt op een hete plaat geplaatst om hem warm te houden, zodat je hem keer op keer kunt bijvullen.

Voors: Makkelijk te gebruiken, kan koffie urenlang warm houden en de machine is betaalbaar.

Tegen: Je kunt maar één soort koffie zetten, zoals espresso, latte of cappuccino. Filterkoffie op smaak gebracht met siroop valt niet bij iedereen in de smaak.

capsule koffiezetapparaat

Verkrijgbaar bij de meeste warenhuizen in High Street, er zijn nu talloze grote en kleine machines om uit te kiezen. De koffie wordt vooraf afgemeten, verpakt in foliecapsules, in de machine gedaan en de rest gebeurt meestal met een druk op de knop.

Wat het doet: Reinigt eenvoudig de meeste koffiesoorten, van espresso tot lattes, in verschillende machines.

Tegen: ze zijn meestal duur omdat alleen de pods van de fabrikant beschikbaar zijn.

pomp espressomachine

Dit zijn meestal kleine espressomachines voor thuis met een hogedrukpomp om espresso te produceren, zodat u ze kunt gebruiken als basis voor vele andere dranken, waaronder macchiato’s, lattes en cappuccino’s. Je kunt ze kopen vanaf ongeveer 100 in High Street-winkels, maar verwacht voor die prijs geen machine die jaren meegaat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *